Pod Teleskopom

Objavljeno Kategorizovano kao Događaji, Radionice Označeno , , ,
Regeneracija KCD
Regeneracija KCD

Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo da nam se u utorak 28. juna od 18h pridružite u Kulturnom centru Dorćol na događaju “Pod teleskopom” 🔭 koji organizuje @ngo_regeneration u okviru globalne Support. Don’t punish! kampanje.

•Ideja ovogodišnjeg Support.Don’t Punish! događaja je da kroz panel diskusiju skrenemo pažnju na jednu od direktnih posledica kriminalizacije upotrebe droga – problem bezbednosti u javnom prostoru, te otvorimo pitanje kako, kome i da li prijaviti nasilje koje se dogodi ukoliko je neko pod dejstvom nedozvoljenih supstanci, bilo da su one konzumirane sa namerom ili su podmetnute u piće.
•Na panel diskusiji ćemo uz predstavnice udruženja građanki @femplatz@ngo_regeneration i @ovarijum imati prilike da vidimo gde se tačno preklapaju noćni život, javni prostor, bezbednost, psihoaktivne supstance, i internet, kao i da čujemo rezultate dva istraživanja, i popričamo o važnosti dizanja svesti o ovim temama.
•Cilj ovog događaja je skretanje pažnje na bezbednost žena kao učesnica u prostorima za zabavu (kafići, festivali, barovi) i javnim prostorima oko mesta za izlaske, te otvaranje dijaloga na koji način da se se zajedno borimo protiv nasilja nad ženama.

Vidimo se u utorak!🍀