SKICE

Objavljeno Kategorizovano kao Događaji, Radionice Označeno , , ,

Skice su neizostavan deo procesa stvaranja kostima u filmovima, omogućavajući kostimografima da vizualizuju ideje, eksperimentišu sa stilovima i bojama, te precizno planiraju svaki detalj. One služe kao most između konceptualnih ideja i konačnog dizajna, pružajući kostimografima prostor za kreativnost i inovaciju.

Sa Jelenom Filipović, ekonomistkinjom i vlasnicom vintage shop-a Pinklla, razgovaraćemo o
vintage estetici na velikom ekranu: „Moda u filmu kroz vekove“

Umetnici koriste skice kao početni korak u procesu stvaranja slika, koristeći ih kao sredstvo za prenošenje konceptualnih ideja na platno ili papir. Skice im omogućavaju da istraže kompoziciju, perspektivu, i tonalitet, te da eksperimentišu sa različitim stilovima i tehnikama pre nego što započnu rad na finalnom delu.

Skice i slike, predstaviće likovna umetnica Ivana Kucina

Skice u kratkim pričama služe kao polazna tačka za razvoj likova i zapleta, pružajući piscima mogućnost da istraže karaktere, atmosferu i ton priče. One postavljaju temelje za razvoj dinamičnih likova i kompleksnih narativnih tokova, omogućavajući autorima da unesu dubinu i slojevitost u svoje priče.

O zbirci kratkih priča, pesama i crtica „Sanjala sam Bijonse i Džej Zija“ razgovaraćemo sa Milicom Delić

Ovaj intrigantan spoj skica u procesu stvaranja kostima, slika, kratkih priča i pesama predstavlja fascinantan prikaz kreativnosti i inspiracije. Dođite i otkrijte više o ovim uzbudljivim umetničkim procesima na događaju „Skice“.

Ulaz: 600 RSD (Jedno piće je uključeno u cenu ulaza)